Canada

Ga naar: navigatie, zoeken
Prince of Wales Hotel in Waterton Lakes National Park

Een oom en en tante in Canada? Welke Nederlander heeft dat niet? Alleen al om die reden blijft Canada een belangrijk vakantieland. Canada is op Rusland na het grootste land van de wereld is. Samen met de Verenigde Staten van Amerika vormt Canada het continent Noord-Amerika. De hoofdstad van Canada is Ottawa. Andere belangrijke steden zijn Toronto, Montréal en Vancouver. Canada is ingedeeld in tien provincies, nl: Alberta, Brits-Columbia, Manitoba, New Brunswick, Newfoundland en Labrador, Nova Scotia, Ontario, Prins Edwardeiland, Québec en Saskatchewan.

Rogers Pass, British Columbia in het hart van de Canadese Rocky Mountains

Menu

Waarom er naar toe?

Canada is een land waar veel mogelijkheden zijn. In West-Canada, in de buurt van Vancouver, kun je veel wandelen, naar het strand, veel parken waar je midden in de stad lekker kan relaxen. En op een uur afstand is een mooi wintersportplaatsje Whistler.

Het oosten van Canada vormt ongeveer een kwart van heel Canada. Het kenmerkt zich door een uitgestrekte natuur die rust uitstraalt, oeroude bergen, meteorietenkraters, omhooggekomen aardkorst, grote steden met wolkenkrabbers, pioniersdorpen, reservaten van First Nations, Inuit-dorpen, steenkoolmijnen en duizenden jaren historie.

Verder is het niet denkbeeldig dat je tijdens je reis beren, wolven, elanden, kariboes en walvissen te zien krijgt. De winters zijn koud, maar spectaculair en zeer verfrissend. De vele winterfestivals die dan worden gehouden zijn beslist een bezoek waard. Maar Canada heeft ook hete zomers en de lente en herfst kunnen zeer aangenaam zijn, zodat je aan de duizenden goudgele stranden kunt zonnebaden. Een fantastisch land dus om doorheen te trekken.

Geschiedenis

Canada is aanvankelijk door de Fransen verkend en gekoloniseerd. In 1763 kwam Canada in Britse handen. De oorspronkelijke bevolking vab Canada bestaat uit Inuit en Indianen. Hun leefsituatie is vaak zorgwekkend. Bijvoorbeeld bij de Innu, Naskapi-Montagnais indianen, die leven in het oostelijke gedeelte van het schiereiland Québec-Labrador.

Werelderfgoed

Favoriete gebieden

De leukste steden

Vancouver

Dit moet je zeker niet missen

Als je in Canada bent moet je zeker de moeite nemen om op een boot te gaan, en orka's te gaan bekijken! Je betaalt ongeveer 150 dollar p.p, er is alleen geen garantie dat je ze tegenkomt. Als je de orka's niet tegenkomt, wees niet getreurd! Dan mag je gratis nog een boottocht maken. Hopen dat je ze dan tegenkomt!

Lekker actief

Duiken

Overnachten

Hotels, motels en appartementen in alle delen van Canada. In Canada zijn populaire steden Montreal, Toronto, Vancouver en als u ver weg wilt en toch dichtbij het Franse Quebec City.

Eten en drinken

Vergeet niet mee te nemen

Wat ik heb meegemaakt!!

Reistips

Met dank aan

Verder surfen

Canada Algemeen

Toerisme algemeen

Nieuws

Canada Bulletin

Wilt u op de hoogte blijven van Canadees en Canadees-Nederlands nieuws op het gebied van toerisme, cultuur, business en meer? Dan kunt u een gratis abonnement nemen op de Nederlandstalige, maandelijkse, elektronische nieuwsbrief van de Canadese ambassade: Canada Bulletin.

     

Navigatie: Regio's in Canada

Alberta, Brits Columbia, Manitoba, New Brunswick, Newfoundland en Labrador, Nova Scotia, Ontario, Prins Edwardeiland, Quebec, Québec, Saskatchewan,

Afkomstig van WereldPagina.nl, de ideale Reisgids. "http://www.wereldpagina.nl/index.php?title=Canada&oldid=251545"

  

 
Kaart Canada

Klik hier voor een kaart van de regio.

Warning: mysql_fetch_array(): 291 is not a valid MySQL result resource in /var/www/vhosts/wereldpagina.nl/httpdocs/skins/SGuMax.php on line 453
Deze pagina is het laatst bewerkt op 3 jul 2012 om 13:30 door Wereld. Eerdere bijdragen van Karlyn, Laura, kelly de wilde, Angela Spijker, Anne, Bertus, Carry en Vera en auteurs Pepperbot.