Calvados

Ga naar: navigatie, zoeken
Calvados

Even een weekeindje (weg of juist voor langere tijd op vakantie; het is aan u hoe lang u wilt of kunt blijven. Zeker is dat Calvados voor voldoende afwisseling kan zorgen.

Menu

Een bijzonder gebied

Calvados vormt het hart van Normandië en heeft het karakteristieke landschap van groene beboste heuvels, appelboomgaarden en weilanden waarin koeien het malse groene gras eten. Langs de kust wapperen vlaggen in de wind in gezellige badplaatsen die beschikken over mooie zandstranden. De kalme plattelandsdorpen zorgen samen met de steden en de badplaatsen dat u voor zowel rust als voor gezelligheid kunt kiezen. Tel daarbij de vele actieve mogelijkheden van onder andere wandelen en fietsen op. De hotels, de chambres d'hötes (Franse bed & breakfast) en de huurhuizen zorgen dat u het hele jaar door in Calvados terechtkunt. De vele campings ontvangen u van het vroege voorjaar tot en met het najaar. Kom kennismaken met Calvados en leer een veelzijdige, vriendelijke Franse streek kennen.

Steden en dorpen

Lekker actief

Wandelen, fietsen, paardrijden... wat kunt u eigenlijk niet als sportieve activiteit ondernemen in Calvados? Welke variant u kiest, hangt af van waar u bent. Zo kunt u aan de kust bij een erkende zeilschool (leren) zeilen. Ook kunt u er zeevissen, zeekajakken, duiken én strandzeilen. In het binnenland is het rivierwater op diverse plaatsen geschikt om te kanoën. Klimmers kunnen makkelijke en lastige routes kiezen die op de speciaal daartoe geprepareerde rotswanden zijn aangebracht. Langs de kust en in het binnenland liggen op mooie plaatsen golfbanen, die toegankelijk zijn voor de vakantievierende golfer.


Fietsen is een heerlijke bezigheid in Caivados, want er zijn zelfs fiets paden aangelegd. Dat is bijzonder in Frankrijk! Rijdt u liever over ongebaande paden, dan kunt u er op een (gehuurde) mountainbike opuit. Voor wandelliefhebbers is er een oneindige reeks van mogelijkheden. Er is namelijk een uitgebreid netwerk van gemarkeerde wandelingen. De tochten variëren in lengte zodat er altijd een wandeling is die bij u past.

Het bezoeken waard

Als u in Calvados bent, wilt u natuurlijk ook wat zien van de streek. Daarom hebben wij prachtige routes voor u uitgestippeld. In totaal zijn er vijf tochten, die elk een eigen thema hebben en elk een ander deel van Calvados bestrijken.

De 5 routes zijn: Ciderroute, Route van La Suisse Normande, Route van de Tradities, Route van Gorges de la Vire, Molenroute.

Zo is er in het oosten een tocht langs cidermakers. U rijdt over de mooiste weggetjes en u wordt langs pittoreske plekjes geleid. Bij de ciderproducenten kunt u stoppen om producten te proeven en om meer aan de weet te komen over deze plaatselijke activiteit. Bijzonder is ook de route langs traditionele boeren en ambachtslieden in de omgeving van Caen. De route door het ruige landschap van de Gorges de la Vire en de route met een thema door La Suisse Normande zijn twee tochten waar de natuur voorop staat. Tot slot is er tussen Caen en Bayeux de molentocht, Route des Moulins. Deze brengt u langs kasteeltjes, landhuizen en mooie dorpen.

Zomer of winter

Eten en drinken

Dagelijkse boodschappen zijn in Calvados geen lastige opgave maar vormen juist aanleiding tot een gezellig uitstapje. Omdat er in Frankrijk veel aandacht wordt besteed aan een maaltijd, is er ook een prima manier om de beste ingrediënten te vinden: de markt. Overal in Calvados worden uitgebreide (week)markten gehouden. U vindt er een keur aan etenswaren. Bijzonder zijn de traditionele markten die een markt extra sfeer geven. Dan zijn er bijvoorbeeld ambachtsmensen aan het werk of is er aandacht voor streekproducten.

Aan zee vindt u verse vis en diverse soorten schaaldieren, die u als een royaal opgetast plateau 'fmits de mer' kunt bestellen. De keuken van Calvados biedt daarnaast veel gerechten waarin room en boter zijn verwerkt. Vooral in het binnenland treft u gerechten met zuivelproducten aan, die vaak zijn te herkennen aan de term 'a la Normande'. Ook eieren en appels worden veelvuldig toegepast. Van appels worden bovendien de bijzondere dranken cider en calvados gemaakt. Cider wordt bij het eten gedronken, terwijl een glaasje 'calva' een maaltijd beëindigt.

De gebruikelijke tijden voor uit eten gaan in Frankrijk zijn: 12.00-14.00 uur voor de lunch 19.30-21.00 uur voor het avondeten Laat u vooral informeren door mensen uit de buurt voor goede eetadressen.

Leuke dagtrips

Overnachten

Na een autorit van zo'n zes uur staat u voor uw logeeradres. Dat is eer heerlijk vooruitzicht! U kunt gemakkelijk voor een paar dagen of een weekeinde naar Calvados. De afstand is immers geen punt. Dat geldt ook voor uv accommodatie. Voor elke wens is er een mogelijkheid. Of u een gerieflijk viersterrenhotel wilt of de eenvoud zoekt van een camping « aire natu relle ». Naast staanplaatsen bieden tal van kwaliteitscampings ook comfortabele chalets, bungalows en stacaravans. Er zijn natuurlijk huizen te huur. Van sfeervolle boerderijen, appartementen vlak aar zee tot fraaie kasteeltjes.

Ook voor grote gezelschappen is er in Calvados prima accommodatie. Wat dacht u van een kasteel dat plaats biedt aan 150 mensen? Boerderijen, die zijn aangesloten bij "bienvenue a la ferme", bieden diverse verblijfsformules aan. Zo kunt u in een ferme-auberge slapen en eten. Een huiselijke sfeer omringt u als u uw intrek neemt in een chambre d'hôte. Dat is bed & breakfast op z'n Frans! Dus, neem een paar dagen vrij en kom naar Calvados.


Met dank aan

Calvados Toerisme

Calvados Toerisme

 

Navigatie: Steden en dorpen in Calvados

Houlgate, Saint-Pierre-sur-Dives,

Afkomstig van WereldPagina.nl, de ideale Reisgids. "http://www.wereldpagina.nl/index.php?title=Calvados&oldid=244379"

  

 
Kaart Calvados

Klik hier voor een kaart van de regio.

Warning: mysql_fetch_array(): 1044 is not a valid MySQL result resource in /var/www/vhosts/wereldpagina.nl/httpdocs/skins/SGuMax.php on line 453
Deze pagina is het laatst bewerkt op 18 apr 2011 om 08:28 door Wereld. Eerdere bijdragen van Anne en Carry en auteurs 192.87.54.27 en Maren.