Brug Millau

Ga naar: navigatie, zoeken
Millau

Voorlopig de hoogste en langste brug ter wereld. Ontworpen door Britse architect Norman Foster. Door de openstelling van het viaduct is ook definitief een einde gekomen aan de verkeersellende in Millau zelf. Tijdens de zomermaanden kon je hier op de drukke dagen rekenen op files die soms langer waren dan 20 km. Automobilisten moesten daar gemiddeld een uur of drie extra tijdverlies incalculeren.

Null-9028.jpg

Enkele gegevens over de nieuwe brug:

  • lengte: 2,46 km
  • hoogte (hoogste pijler): 343 meter (dat is 23 meter hoger dan de Eifeltoren)
  • architect: Norman Foster (GB)
  • duur bouw: 3 jaar

Het kunstwerk dat slechts op zeven punten contact maakt met de Tarnvallei, slaagt erin een van de mooiste natuurgebieden van Zuid-Frankrijk te ondersteunen en te delen in haar pracht.

Het viaduct van Millau is gebouwd op het kalksteenplateau van Larzac. Het indrukwekkende landschap is doordrongen van de invloeden van de tempeliers. Een aantal tempelierssteden in deze streek getuigen nog van het unieke werk dat deze machtige en rijke ridders, die in de 14e eeuw werden opgevolgd door de hospitaalridders, hebben volbracht. De sfeer van deze steden met hun buitengewoon mooi geconserveerde erfgoed, kan men optimaal proeven tijdens een fietstocht langs een eenvoudige route van 70 km. De route loopt langs het Couvertoirade, Sainte-Eulalie-de-Cernon, La Cavalerie, l’Hospitalet-du-Larzac en de Vialadu-Pas-de-Jaux. Ook kan men genieten van het schitterende landschap van de Larzac, in het regionale natuurpark van de Grands Causses, waar de tijd stil is blijven staan.


Vlak bij het viaduct ligt de stad Millau midden in het regionale natuurpark van de Grands Causses. De stad staat bekend om haar rijke erfgoed dat teruggaat naar de Romeinse tijd en om haar hoogkwalitatieve handschoenenindustrie.

Website

Brug Millau

Afkomstig van WereldPagina.nl, de ideale Reisgids. "http://www.wereldpagina.nl/index.php?title=Brug_Millau&oldid=248422"

  

 
Kaart Brug Millau

Klik hier voor een kaart van de regio.

Warning: mysql_fetch_array(): 988 is not a valid MySQL result resource in /var/www/vhosts/wereldpagina.nl/httpdocs/skins/SGuMax.php on line 453
Deze pagina is het laatst bewerkt op 27 sep 2011 om 10:16 door Wereld. Eerdere bijdragen van Bertus en Carry en auteurs Pepperbot en 90.128.148.138.