Brazilië

Ga naar: navigatie, zoeken
Iguaçu watervallen

Brazilie is een van de meest gevarieerde en levenslustige landen ter wereld. Dit in alle opzichten zowel qua natuur als bevolking. Er zijn weinig landen waar een dergelijke mengeling van verschillende rassen en volkeren zo samenleeft.

Menu

Waarom er naar toe?

Kathedraal Brasilia

Alle families zijn mengvormen van verschillende afkomst: Indiaanse, Afrikaanse, Europese, Aziatische, Arabische enz. Het maakt niet uit en iedereen praat met iedereen. Ook van de verschillende religies, men bemoeit zich er niet mee en laat iedereen in zijn waarde. Hierdoor zijn vele interessante cultuur en kunstvormen ontstaan van samba tot sertanejo, van bossa nova tot lambada. De mensen zijn altijd vrolijk, vriendelijk, gastvrij en behulpzaam.

Brazilië staat bekend om haar prachtige kustlijn en zonovergoten stranden. Maar het land is meer dan alleen een mekka voor strandliefhebbers en zonaanbidders. Want met een kustlijn die zich over een lengte van ruim 7.500 kilometer uitstrekt langs de Atlantische Oceaan biedt Brazilië ook veel natuurschoon. Zo komen bezoekers die op zoek zijn naar rust en van de ongerepte natuur willen genieten volledig aan hun trekken in verschillende prachtige natuurparken die het land rijk is. Deze beschermde natuurgebieden - zoals de Nationale Parken Jericoacoara, Lençóis Maranhenses en het Nationale Maritieme Park Abrolhos - zijn een ideale uitvalsbasis voor wandeltochten, expedities en liefhebbers van watersport.


De natuur is uitbundig en groots als het land zelf: van enorme watervallen in Foz d´Iguaçu, rivierenstelsel en jungle in de Amazone tot droogvlaktes en bijna woestijnen in sommige delen van de sertanejo in het binnenland. Prachtige berggebieden in Minas Gerais met vele natuurlijke bronnen en fantastische paradijselijke kustlijn van ruim 8000 km met exotische eilandjes, archipels en unieke koralenformaties.

Ook qua kunst en historie is er veel te vinden van zowel de oorspronkelijke indiaanse bevolking als uit de koloniale tijd in historische kleurrijke dorpjes als Porto Seguro, Ouro Preto en talrijke kleine historische nederzettingen langs de kust.

Werelderfgoed

Voormalige kolinie

De Guaraní waren één van de eerste volkeren die in contact kwamen me de kolonisten. In Brazilië leven vandaag de dag 46.000 Guarani.

Favoriete gebieden

Eigenlijk is heel Brazilie interessant wegens de totaal verschillende culturen in elke streek. Ook vanwege de enorme variatie in natuurschoon. Favorieten zijn natuurlijk Rio de Janeiro en omgeving. De watervallen van Foz d´Iguaçu. Het fantastische gigantische moeras en natuurgebied de Pantanal. De jungle van de Amazone. Het bijzondere savanah en hoogplateau gebied met watervallen en enorme onderaardse grotten in Chapada Diamantina in het binnenland van Bahia. De cultuur en muziek van Salvador.

Kerk Salvador

Abrolhos walvisreservaat. De prachtige eilanden archipel Angra dos Reis. En natuurlijk het schitterende door de brazilianen zelf als meest favoriete en bezochte kleurrijke en levendige kustplaatsje Porto Seguro met de vele natuur en indianenreservaten, historische centrum van de ontdekking en vibrerende strand en lambadafeesten.


De leukste steden

Rio de Janeiro

Rio de Janeiro is en blijft een van de mooiste steden ter wereld en natuurlijk als bakermat van de samba en carnaval een niet te missen hoogteount van Brazilie. Andere leuke steden zijn Salvador met historisch Pelourinho en het ritme van Olodum. Manaus als toegangspoort tot de Amazone. Belem met de tropische atmosfeer en markten met alle produkten uit de Amazone. Verder zijn alle braziliaanse steden interessant omdat elk zijn eigen bijzondere karakter heeft. Brasilia het moderne. Sao Paulo het gigantische, Belo Horizonte het typische van de staat Minas met eigen culinaire en architectonische invloeden.

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de stad Bonito.

Verder de strandsteden als Natal, Tibau do Sul, Fortaleza, Recife en Maceo.

Dit moet je zeker niet missen

Het Amazonegebied is de schatkamer van Brazilië met een adembenemende flora en fauna en een grote keuze aan activiteiten voor de toerist. De omschrijving 'Ontmoeting van de Wateren' heeft betrekking op het modderige water van de Solimões rivier en het donkere water van de Negro rivier die hier zes kilometer naast elkaar stromen zonder in elkaar over te gaan. Een zeldzaam fenomeen dat voortkomt uit de grote verschillen in natuurlijke dichtheid, watertemperatuur en stromingssnelheid. Uiteindelijk drukt de Solimões de Negro tegen de oevers en ontstaat de Amazone rivier. Dit is ook één van de plaatsen waar de Amazone-dolfijnen kunnen worden bewonderd.


Eten en drinken

Het eten en drinken in Brazilie is erg goed, hygienisch, gevarieerd en veelal op natuurlijke wijze geprepareerd. De hoofdschotels bestaan veelal uit rijst met bonen (feijao) en sauzen, veel vlees of vis en bijbehorende saladeschotels. Overal kan men goed en goedkoop eten en van streek tot streek heeft men eigen traditionele gerechten. Langs de kust natuurlijk meer de vis en garnalen schotels, in het zuiden de vleesgrills. In Minas het echte gezonde eten van het platteland veelal nog klaargemaakt op houtovens wat een bijzondere extra lekkere smaak aan het eten geeft. Verder zijn er overal in het hele land erg lekkere en gezonde vruchtensappen van wel 20 verschillende soorten fruit te verkrijgen die vers of van ingevroren sap ter plekke worden bereid.

Cachaça is de beroemde sterke drank die 51% alcohol bevat van rietsuiker wordt gestookt en ook als basis dient voor het erg lekkere en frisse caipirinha. (Gemixed ijs, limoen, suiker en cachaça). Dat moet u echt eens proberen.

Braziliaanse wijnen
Brazilië laat van zich horen als wijnland. De afgelopen jaren is wijn uit Brazilie enorm in opkomst. Met een productie van 3,3 miljoen hectoliter per jaar is het land de vijfde wijnproducent van het zuidelijk halfrond. Brazilië herbergt maar liefst 1162 wijnhuizen verdeeld over ruim 82.000 hectares. Dankzij de handmatige oogst en moderne technieken brengt het land heerlijke, frisse, fruitige en evenwichtige wijnen voort. Ook wijnreizen naar het land worden steeds populairder. De veelzijdige en prachtige wijnstreken van Brazilië nodigen uit tot een ontdekkingstocht.

De meeste wijngaarden van Brazilië bevinden zich in de Rio Grande do Sul. Deze heuvelachtige deelstaat bevindt zich in het zuiden van Brazilië en wordt gekenmerkt door groene valleien, kleurrijke tuinen, prachtige watervallen en een subtropisch klimaat.

De wijnstreek Vale do São Francisco bevindt zich in het de deelstaten Bahia en Pernambuco, in het noordoosten van Brazilië.

Vergeet niet mee te nemen

Wat ik heb meegemaakt!!

Reistips

Met dank aan

De Brazilie specialisten van BRAZILTRAVEL

     

Navigatie: Regio's in Brazilië
Nog geen gegevens.
Afkomstig van WereldPagina.nl, de ideale Reisgids. "http://www.wereldpagina.nl/index.php?title=Brazili%C3%AB&oldid=254578"

  

 
Kaart Brazilië

Klik hier voor een kaart van de regio.

Warning: mysql_fetch_array(): 282 is not a valid MySQL result resource in /var/www/vhosts/wereldpagina.nl/httpdocs/skins/SGuMax.php on line 453
Deze pagina is het laatst bewerkt op 25 nov 2013 om 09:58 door Wereld. Eerdere bijdragen van Karlyn, Marco, Carry, Bertus, Robin van Driel en Vera en auteurs 195.248.238.29, 82.92.98.82 en 81.71.191.134.