Brandenburg

Ga naar: navigatie, zoeken
Potsdam

U vindt er beroemde paleizen en prachtige parken, wijdse landschappen met dichte bebossing, heldere meren en zeldzame wilde dieren. In het hartje van Europa is Brandenburg een paradijs voor toeristen en liefhebbers van de watersport. De hoofdstad van de deelstaat, Potsdam, is een bezoek waard. Potsdam is over de gehele wereld beroemd om haar 9 paleizen omgeven van prachtige tuinen. Zij heeft tevens een hele collectie aan bouwstijlen te bieden afkomstig uit Frankrijk, Engeland, Nederland, Italië, Rusland en Bohemen.


Menu

Achter het IJzeren Gordijn

De Glienicker Brücke waar spionnen werden uitgewisseld, de Waldsiedlung waar partijbonzen in enorme villa's woonden en Eisenhüttenstadt, de eerste stad die volgens socialistische principes werd gebouwd - tal van plekken die herinneren aan de periode dat Brandenburg nog achter het IJzeren Gordijn lag.

De 'Wende' (letterlijk omslag) bracht grote veranderingen voor de deelstaat met zich mee. Decennia na de val van de Muur is de regio rond Berlijn een interessante bestemming. Enerzijds zijn er veel sporen van de Koude Oorlog bewaard gebleven, zoals de bunkercomplexen in Harnekop. Anderzijds zijn sommige plekken juist vernieuwd. Zo konden de prachtige paleizen en landhuizen die na de Tweede Wereldoorlog waren onteigend en in verval waren geraakt, weer in oude luister worden hersteld.


Het Marmorpalais in Potsdam vormt daarvan het bewijs. Nadat de Russische tanks en het MiG gevechtsvliegtuig uit de romantische tuinen waren verdwenen, is het een van de populairste bezienswaardigheden van de voormalige garnizoensstad.

Blauw paradijs

In Brandenburg liggen meer dan 3000 meren, voor een groot deel verbonden door rivieren en kanalen. Daarom wordt het hier ook wel het ‘Blaue Paradies’ genoemd. Een perfecte bestemming voor de mooiste tochten per zeilboot, motorjacht, kano of zelfs per vlot. En allemaal prima te combineren met een bezoek aan het bruisende Berlijn.

Lekker actief

Brandenburg is een paradijs voor fietsers. Fietsers kunnen via de Tour Brandenburg het gebied rondom Berlijn verkennen. In het Brandenburgse dorpje Dannenwalde ligt een Barfußwanderpfad direct naast het station.

Wandelen

Een miniduikboot in Brandenburg biedt toeristen de mogelijkheid om de onbekende onderwaterwereld te verkennen. De ‘Nemo 100’ vertoont een opvallende gelijkenis met de vertederende clownvis uit de beroemde animatiefilm.

Wellness

Ontdek de weldadige werking van water! SPA staat voor sanus per aquam, ofwel gezond door water. Berlijn en Brandenburg bieden volop mogelijkheden om hier optimaal van te genieten. Van zalige day spa’s in de stad, tot luxueuze wellnessresorts op idyllische plekken in de natuur.

Met dank aan

Tourismus-Marketing Brandenburg

Tourismus-Marketing Brandenburg

 

Navigatie: Steden en dorpen in Brandenburg

Bad Freienwalde, Brandenburg, Dannenwalde, Eisenhüttenstadt, Lebus, Potsdam, Spreenhagen,

Afkomstig van WereldPagina.nl, de ideale Reisgids. "http://www.wereldpagina.nl/index.php?title=Brandenburg&oldid=245248"

  

 
Kaart Brandenburg

Klik hier voor een kaart van de regio.

Warning: mysql_fetch_array(): 1087 is not a valid MySQL result resource in /var/www/vhosts/wereldpagina.nl/httpdocs/skins/SGuMax.php on line 453
Deze pagina is het laatst bewerkt op 6 jun 2011 om 16:22 door Wereld. Eerdere bijdragen van Bertus en Anne en auteurs Pepperbot en Maren.