Bleu d’Auvergne

Ga naar: navigatie, zoeken
Titel

Bleu d'Auvergne is een uit Frankrijk afkomstige jonge blauwschimmelkaas. De kaas komt uit Auvergne een streek in de buurt van Clermont-Ferrand.

Details vande kaas

  • Land van herkomst : Frankrijk
  • Regio : Auvergne
  • Bron van de melk : Koe
  • Gepasturiseerd : Nee
  • Vorm : Cilindrisch
  • Type : Schimmelkaas
  • Gewicht : 2,5 kg
  • Rijptijd : 1 tot 2 maanden


In een klassiek Frans menu serveert men na de hoofdschotel en voor de kaas, een frisse groene salade met mineraalwater om de mond geheel schoon te maken en te verfrissen.

Daarna komt dan het kaasplateau met een mooie rode wijn, een wijn die mooier, ouder en interessanter is dan de wijn bij het hoofdgerecht. Eventueel kan de wijn van het hoofdgerecht bij de kaas worden doorgedronken, maar nóóit en nóóit mag de wijn bij de kaas eenvoudiger zijn dan degene die eraan vooraf ging. 'Men mag nooit met spijt terugdenken aan de vorige wijn, zegt een oude Franse wijsheid. Pas daarna komt het zoete dessert.

Afkomstig van WereldPagina.nl, de ideale Reisgids. "http://www.wereldpagina.nl/index.php?title=Bleu_d%E2%80%99Auvergne&oldid=237725"

  

 
Deze pagina is het laatst bewerkt op 15 dec 2010 om 15:38 door Wereld. Eerdere bijdragen van hedy en Karlyn en auteurs Pepperbot.