Berry

Ga naar: navigatie, zoeken
Creuse

In het hart/ van Frankrijk ligt de vroegere provincie Berry. Deze bestaat ongeveer uit de departementen Indre en Cher. Romantische charme en oprechtheid kenmerken deze streek waar George Sand zo van hield. De grote verscheidenheid aan landschappen op een zo klein gebied voegen hieraan nog een extra dimensie:

  • De 2 000 spiegelvijvers van het platte la Brenne met zijn miljoenen vogels en zijn schitterend bewaard gebleven flora.
  • Het mooie heuvelachtige coulisselandschap Boischaut rondom het statige kasteel Valençay in het noorden of het romantische landgoed Nohant in het zuiden.
  • De steile hellingen van het Creuse dal die in de vorige eeuw de impressionistische schilders aantrok en nu beoefenaars van de meest uiteenlopende sporten.
  • Romaanse kerkjes, openbare wasplaatsen, molens, stenen of houten kruizen aan de rand van zijn holle wegen.
Afkomstig van WereldPagina.nl, de ideale Reisgids. "http://www.wereldpagina.nl/index.php?title=Berry&oldid=219401"

  

 
Kaart Berry

Klik hier voor een kaart van de regio.

Warning: mysql_fetch_array(): 992 is not a valid MySQL result resource in /var/www/vhosts/wereldpagina.nl/httpdocs/skins/SGuMax.php on line 453
Deze pagina is het laatst bewerkt op 23 nov 2010 om 13:05 door Wereld. Eerdere bijdragen van Karlijn en auteurs Pepperbot en Maren.