Bastia

Ga naar: navigatie, zoeken
Bastia

Bastia kijkt uit op de kust van Toscane en bezit die typische charme van oude steden aan de Middellandse Zee. Smalle straatjes bezoomd door elegante hoge huizen met geverfde luiken.


De oude burcht; de burcht is gebouwd door de voormalige Genuaanse republiek. Bastia is de tweede stad van het Franse eiland Corsica, departement Haute-Corse, arrondissement Bastia. Er wonen ongeveer 40.000 inwoners in de havenstad. De inwoners worden Bastiais genoemd.

Het toeristische centrum van de stad is de oude haven (Port de Plaisance), die nu als jachthaven wordt gebruikt. Bastia ligt aan de voeten van de Pigno-Massivs in het noorden van de stad begint Cap Corse (Kaap Corsica). De stad is in de 14e eeuw gesticht door de Genuezen (Republiek Genua). Bastia is bekend om zijn wijn.

De stad dankt zijn naam aan de erboven gelegen burcht. Bastia werd in 1378 gesticht door Genua, dat de stad tot hoofdstad van het eiland maakte. Het is een gezellige stad, waar het heerlijk slenteren is, vooral op de place Saint Nicolas, het ontmoetingspunt van de bewoners, of op het Marktplein, altijd levendig en kleurrijk. Na een bezoek aan de oude haven wandelt u door de rue Napoléon en bekijkt u de winkels en luxe boutiques van de stad.

Vergeet niet een bezoek te brengen aan de Etablissements Mattei, de makers van het befaamde aperitief Cap Corse. Andere wonderen, van iets spiritueler aard, zijn de kerken waarmee de stad zich in de loop van de 17de en 18de eeuw heeft getooid. De Saint-Jean-Baptiste, de grootste kerk van Corsica, maar ook het Oratorium van Saint-Roch, de Sainte-Marie kerk of de kapel Sainte-Croix hebben verrassend weelderige barokinterieurs.

Als u zin hebt in een frisse duik, dan kan dat, de stranden liggen vlak bij de stad. Aan de noordkant een keienstrand aan een kreekje, aan de zuidkant zandstranden, met onder andere het schitterende Mariana-strand aan de rand van het vogelreservaat van de Biguglia- lagune. En als u toch in de buurt bent kunt u meteen een bezoek brengen aan de Canonica-kathedraal, een meesterwerk van Romaanse kunst.Met dank aan

Agence du Tourisme de la Corse

Agence du Tourisme de la Corse

Afkomstig van WereldPagina.nl, de ideale Reisgids. "http://www.wereldpagina.nl/index.php?title=Bastia&oldid=236903"

  

 
Kaart Bastia

Klik hier voor een kaart van de regio.

Warning: mysql_fetch_array(): 296 is not a valid MySQL result resource in /var/www/vhosts/wereldpagina.nl/httpdocs/skins/SGuMax.php on line 453
Deze pagina is het laatst bewerkt op 14 dec 2010 om 20:35 door Wereld. Eerdere bijdragen van Karlyn, hedy en Vera en auteurs Pepperbot.