Barry

Ga naar: navigatie, zoeken
The Lower Roof

Het troglochetendorp Barry hoog boven de vlakte van Bollène, bevat talrijke sporen van menselijke aanwezigheid, van de prehistorie tot de Keltisch-Ligurische tijd, van het Gallo-Romeins oppidum tot het middeleeuwse dorp, van de tijd waarin de steengroeve in volle activiteit was tot de laatste bewoners in het jaat 1925 (vrij toegang). De oude stad bezit veel belangwekkende gebouwen: voorname herenhuizen, Maison Cardinale (11e eeuw) en de Collegiale kerk St Martin (12e en 14e eeuw). Bezienswaardige hedendaagse bouwkunst: het kanaal van Donzere naar Mondragon en de waterkrachtcentrale Andrc Blondel, waarvan de gevel en de controlekamer onder monumentenzorg vallen. Het industriegebied van Ie Tricastin is door het Franse staatselektriciteitsbedrijf E.D.F, opengesteld voor bezichtiging door het publiek.

Afkomstig van WereldPagina.nl, de ideale Reisgids. "http://www.wereldpagina.nl/index.php?title=Barry&oldid=237397"

  

 
Kaart Barry

Klik hier voor een kaart van de regio.

Warning: mysql_fetch_array(): 1004 is not a valid MySQL result resource in /var/www/vhosts/wereldpagina.nl/httpdocs/skins/SGuMax.php on line 453
Deze pagina is het laatst bewerkt op 15 dec 2010 om 15:10 door Wereld. Eerdere bijdragen van Carry en auteurs Pepperbot en 217.123.248.66.