Azië

Ga naar: navigatie, zoeken

Menu

Landen

Angkor Wat

Rivieren

Alle belangrijke Aziatische rivieren, waaronder de Gele Rivier, de Yangtze en de Mekong, zijn voor hun watertoevoer afhankelijk van het ijs in de in de Himalaya. De rivieren bepalen de dagelijkse watervoorziening van zo’n twee miljard mensen in Azië.


Stranden

Volgens 333TRAVEL zijn dit de tien mooiste Aziatische stranden:

  1. Koh Samui
  2. Langkawi
  3. Malediven
  4. Kota Kinabalu
  5. Gili Eilanden
  6. Koh Samet
  7. Koh Chang
  8. Nusa Dua
  9. Koh Phi Phi
  10. Mui Ne


Shoppen

Een vakantie naar Azië hoeft zich niet te beperken tot de mooiste stranden, jungles en accommodaties. Voor shopaholics is Zuidoost-Azië een walhalla. De grote steden staan er bol van exclusieve winkelcentra, gezellige straatmarkten, kleine boetiekjes en lokale fabriekjes. Alle grote modemerken zijn er te vinden, net als de mooiste stoffen. De prijs ligt er over het algemeen een stuk lager dan in westerse landen. 333TRAVEL, specialist in reizen naar Azië, weet exact waar je die unieke vakantieaankoop kunt vinden.

Aziaten zijn dol op de vele ruime shoppingmalls met airconditioning. Daar vind je niet alleen modewinkels van internationale allure, maar ook foodcourts, waar lokale gerechten vers worden bereid tegen zachte prijsjes. Behalve voor kleding gaan veel mensen naar Azië voor elektronica. De nieuwste mobiele telefoons, computers en digitale camera’s zijn er vaak goedkoper. Menig Aziatisch winkelcentrum is dan ook tot aan de nok gevuld met de nieuwste snufjes. Fashion, food en gadgets: shoppen in Azië is een echte beleving.


Lokale markten

Slenter je liever door kleine straatjes en steegjes op zoek naar de beste koopjes, lokale producten en souvenirs? In veel Aziatische dorpjes en stadjes is wel een markt te vinden. Test je onderhandelingsvaardigheden, want afdingen is een must, en neem contant geld mee. Enkele toppers: Bangkok. Beijing, Yangshuo en Penang.

De avond is te kort

Het aanbod van trendy nachtclubs, hippe loungebars en state of the art restaurants ontwikkelt zich razendsnel in Azië. De etablissementen zijn vaak ultramodern. In steden als Bangkok, Beijing, Shanghai en Kuala Lumpur en op het eiland Bali draaien internationale top DJ’s steeds vaker hun nieuwste tracks. Bij een bezoek aan Azië mag het nachtleven dan ook niet onontdekt blijven.

Met kinderen naar Azië

Een rit op een olifant is een onvergetelijke ervaring. Over smalle junglepaden, of tussen de tempels van Angkor in Cambodja of Ayutthaya in Thailand. Op sommige plaatsen is het zelfs mogelijk om met de olifanten te badderen in een rivier.

Raften kan in Azië op verschillende manieren. Wildwaterraften is spectaculair en meer geschikt voor oudere kinderen. Het kan ook rustiger, zodat de kleinere kids mee kunnen. In Noord-Thailand of in het Chinese Yangshuo drijf je rustig stroomafwaarts op een bamboeraft of rubberband.

Kinderen vermaken zich nergens beter dan op het strand. De stranden in Azië zijn schoon, parelwit en rustiger dan de overbevolkte kust op de spaarzame zomerdagen in eigen land. Oudere kinderen kunnen er surfen, of snorkelend de meest prachtige koraalriffen ontdekken niet ver van de kust.

Azië herbergt veel speelparken en dierentuinen. Thailand heeft Tiger Kingdom, een soort weeshuis voor tijgers, en Siam Ocean’s World, het grootste en mooiste aquarium van Zuidoost-Azië. In Kuala Lumpur is het KL Bird Park te vinden, waar bijzondere vogels rondvliegen in grote volières. Een nachtsafari in Singapore biedt de mogelijkheid om de nachtbrakers uit het dierenrijk te spotten. Azië heeft ook diverse speelparken. Met haar spectaculaire glijbanen is Waterbom op Bali één van de bekendste. In Hong Kong is Azië’s eerste Disney Land te vinden.

Dierentuinen zijn leuk, maar nog indrukwekkender is het om dieren in het wild te spotten. Ga in India op tijgersafari op de rug van een olifant, of maak op Sumatra of Borneo een spannende trekking op zoek naar wilde orang-oetans. Dolfijnen laten zich zien in Noord-Bali of Cambodja, voor wilde olifanten is Sri Lanka the place to be.

Vele wijsheden en levensfilosofieën

Azië is de wieg van vele wijsheden en levensfilosofieën. Al jarenlang benadrukken grote oosterse spirituele leiders het belang van lichamelijke, sociale en emotionele gezondheid van de mens. Dit uit zich in heel Azië in een heilzame levenswijze met aandacht voor preventieve genezing door yoga, tai chi, shiatsu en vele andere meditatie- en massagestromingen.

Bijzondere tips

Met dank aan

333TRAVEL
Afkomstig van WereldPagina.nl, de ideale Reisgids. "http://www.wereldpagina.nl/index.php?title=Azi%C3%AB&oldid=249792"

  

 
Deze pagina is het laatst bewerkt op 6 jan 2012 om 09:50 door Wereld. Eerdere bijdragen van Vera.