Australië

Ga naar: navigatie, zoeken
Ayers Rock/Uluru

Australia. A different light. A different light wordt niet alleen gevormd door de magische licht- en kleurspelingen rondom de Uluru op elk tijdstip van de dag. Daar hoort ook bij de glinsterende kaleidoscoop van kleuren met het schijnsel van het turkoois blauwe water bij het Great Barrier Reef. Indrukwekkend is het contrastrijke kleurenspel tussen de staalblauwe lucht en de smaragdgroene landschappen van Tasmanië. Dat alles maakt het licht in Australië zo bijzonder.

Menu

Waarom er naar toe?

Het licht in Australië is ook in figuurlijke zin anders. De opgewektheid en het enthousiasme van zowel het land als zijn inwoners werken aanstekelijk en laten bij de bezoeker een blijvend gevoel voor optimisme achter. En het brede spectrum aan belevenissen schenkt elke bezoeker aan Australië indrukken en herinneringen, die een leven lang onvergetelijk blijven.

Lekker actief

Australië biedt een grote schakering aan unieke, avontuurlijke tochten. Die kun je maken in totaal verschillende landschappen zoals de Northern Territory Outback, Fraser Island in Queensland, vermeld op de werelderfgoedlijst en de prachtige Flinders Ranges in South Australia.

Favoriete gebieden

De leukste steden

Opera Sydney

Voor veel bezoekers, die naar Sydney komen, is het een aangename verrassing, dat de kosmopolitische, urbane metropool omgeven is door nationale parken en beschikt over prachtige, rustig gelegen plekken, baaien en surfstranden vrij van alle drukte van de grote stad.

Perth, de hoofdstad van West-Australië, heeft meer uren zonneschijn dan welke andere hoofdstad in Australië ook. Zelfs in de koele wintermaanden heerst er een aangenaam mild klimaat. Perth is bekend om zijn easy going levenswijze en beschikt over een aantal parken in de binnenstad.

De haven van Darwin is meer dan tweemaal zo groot als de haven van Sydney. Darwin, dat dichter bij Indonesië ligt dan bij Canberra , wordt vaak als de gateway naar Azië gezien. In de multiculturele stad leven 100.000 inwoners van 50 verschillende nationaliteiten.

In Melbourne, Brisbane en Perth vormen de rivieren het hart van het stadsleven. Langs de loop van de Yarra, Swan en Brisbane River zijn aantrekkelijke fietsroutes aangelegd met gemoedelijke cafés. Die verlevendigen de steden en geven daaraan een heel bijzondere charme.

Adelaide en Canberra vallen op door hun groene parken en de hoofdstad van Tasmanië, Hobart, is een van de fotogeniekste steden ter wereld met een historische havenwijk als pronkstuk.

Een bijzondere natuur

ER zijn veel mogelijkheden kennis te maken met het spectaculaire en inheemse dierenleven. Van de welbekende iconen zoals de koala, kangoeroe en de moeilijk te vinden en schuchtere platypus en echidna. Het Australisch dierenleven vormt al tientallen jaren lang een attractie voor de bezoekers.

Een van de meest populaire vakantiebestemmingen voor het zien van deze “knuffeldieren” is Kangaroo Island in Zuid-Australië, het op twee na grootste eiland van Australië en een van grote schilderachtige natuurschatten. Die echt belangstelling hebben voor de Tasmaanse duivel, dienen koers te zetten naar dit eiland, omdat zoals de naam al laat zien, deze alleen in Tasmanië voorkomt.

Alhoewel meer een doortrekkende dan een permanente blijver, vormen de spectaculaire walvishaaien, die voorkomen in de kustwateren voor Western Australia, elk jaar een onvergetelijke belevenis. Ningaloo Reef is een van de weinige plekken in de wereld, waar deze spectaculaire gasten zijn te zien, als zij elk jaar van eind maart tot juli hun trek maken. Al zwemmend langs een walvishaai in de warme wateren van de Indische Oceaan is zo niet alleen een betoverende, maar ook een echt unieke ervaring in Australië.

Met zijn 2.575 kilometer is de Murray River de langste rivier van Australië en de op twee na langste stroom ter wereld. De Murray River vormt tussen Corryong in het oosten en de in het westen gelegen Mildura de natuurlijke grens van de deelstaten Victoria en New South Wales.

Dit moet je zeker niet missen

Strafkolonie Port Arthur

Werelderfgoed

Musea

  • Het Museum voor Oude en Moderne Kunst Old and New Art (MONA) in Moorilla

Eten en drinken

Queen Victoria Market

Vergeet niet mee te nemen

Wat ik heb meegemaakt!!

Reistips

Hoewel zij in de hele wereld worden gezien als een hardwerkend volk, houden de Australiërs ervan de dingen simpel te houden en de woorden af te korten. Voorbeelden daarvan zijn: barbeque wordt ‘barbie’, breakfast wordt ‘breaky’ en afternoon wordt ‘arvo’, alleen maar om het woord aan te duiden. Zij, die het Engels als de tweede taal spreken, kunnen door deze Aussie ‘lingo’ ( afkorting voor het woord “language”) er toe worden gebracht die woorden ook te gaan gebruiken. Maar gelukkig doet niemand in Australië er moeilijk over en zal hem zeker een handje helpen.

Met dank aan

Tourism Australia.jpg

Tourism Australia

     

Navigatie: Regio's in Australië

Nieuw Zuid Wales, Noordelijk Territorium, Queensland, Tasmanië, West-Australië, Zuid-Australië,

Afkomstig van WereldPagina.nl, de ideale Reisgids. "http://www.wereldpagina.nl/index.php?title=Australi%C3%AB&oldid=251546"

  

 
Kaart Australië

Klik hier voor een kaart van de regio.

Warning: mysql_fetch_array(): 325 is not a valid MySQL result resource in /var/www/vhosts/wereldpagina.nl/httpdocs/skins/SGuMax.php on line 453
Deze pagina is het laatst bewerkt op 3 jul 2012 om 13:31 door Wereld. Eerdere bijdragen van Karlyn, Bertus, Anne, Carry en Vera en auteurs Pepperbot, Maren, 82.92.51.106, 84.85.243.127 en 83.134.90.222.