Auckland

Ga naar: navigatie, zoeken
Auckland
The Yacht


Auckland is de grootste stad van Nieuw-Zeeland en ook aanvlieghaven. Het is een havenstad en de toeristische naam is 'The City Of Sails'. De Sky Tower is een erg opvallend gebouw in Auckland. Het gebouw is in 1997 voltooid en is 328 meter. De Sky Tower is een van de hoogste bouwwerken van het zuidelijk halfrond. Op de hoogste vulkaankegel van Auckland is een wijk gebouwd, "Mount Eden". De wijk staat bekend om de grote hoeveelheid kunstenaars en de bekendste gevangenis van heel Nieuw-Zeeland. Wat ook een opvallend bouwwerk is, is de Auckland Harbour Bridge met een lengte van 1,5 km.Matakana is een gebied, dat bij toeristen minder bekend is, maar bij Nieuw-Zeelanders des te meer in trek is. Hier gaan de ‚Aucklanders‘ graag op vakantie, wanneer zij de hectische, grote stad willen ontvluchten. De Matakana Coast ligt een uur ten noorden van Auckland en je voelt je er in een andere wereld.

Het pure witte zand en het kristalheldere water van de Pacifische Oceaan maken Pakiri Beach, 70 minuten rijden ten noorden van Auckland en grenzend aan Matakana tot een reisdoel, dat de moeite waard is.

De moeite waard is zeker ook een bezoek aan Goat Island.

 

Navigatie: Steden en dorpen in Auckland

Auckland,

Afkomstig van WereldPagina.nl, de ideale Reisgids. "http://www.wereldpagina.nl/index.php?title=Auckland&oldid=243747"

  

 
Kaart Auckland

Klik hier voor een kaart van de regio.

Warning: mysql_fetch_array(): 261 is not a valid MySQL result resource in /var/www/vhosts/wereldpagina.nl/httpdocs/skins/SGuMax.php on line 453
Deze pagina is het laatst bewerkt op 1 mrt 2011 om 11:45 door Wereld. Eerdere bijdragen van A. ten Dolle, Anne, Romy Engels en Paul Woerlee en auteurs Pepperbot.