Aruba

Ga naar: navigatie, zoeken
Aankomst

Aruba is een Nederlands eiland, dat slechts 24 km van de kust van Venezuela verwijderd is. Aruba behoort tot de ABC-eilanden. De ABC-eilanden zijn: Aruba, Bonaire en Curaçao. Aruba heeft circa 95.000 inwoners.

Menu

Waarom er naar toe

Het is altijd heerlijk weer op Aruba, de gemiddelde jaartemperatuur op Aruba is 28 graden. De warmste maanden zijn augustus, september en oktober. De meeste regen valt in de maanden: november, december en januari. Verder regent het er maar weinig, de regen valt in de vorm van korte, hevige, plaatselijke buien. De mensen zijn er ook erg gastvrij.


Aruba, ook wel ‘one happy island’ genoemd, beloofd een relaxte en ontspannen vakantie, tenminste als je houdt van zon, zee, strand en cocktails, en dat doet toch iedereen! De zuidwestkust van Aruba is precies wat je op de plaatjes ziet: brede parelwitte stranden langs de azuurblauwe zee. Wat minder bekend is het noorden, waar de natuur wild en ruig is. Door de vele koloniale Nederlandse invloeden voel je je al gauw thuis op dit Caribische eiland.

Hier moet je geweest zijn

Het eiland Aruba heeft hun bezoekers veel meer te bieden dan alleen maar zon, zee en strand. Zoals bijvoorbeeld, Het historische begraafplaats, de grotten met mysterieuze Indiaanse rotstekeningen, en de musea. Ook de haven van Aruba is erg leuk om naar toe te gaan. Niet alleen liggen daar grote boten, er komen ook regelmatig cruiseschepen aan. Erg leuk voor de bootliefhebbers!

De leukste steden

Aruba heeft eigenlijk maar één stad. Namelijk de hoofdstad Oranjestad. Oranjestad is niet erg groot maar wel erg gezellig. Je hebt daar niet heel veel winkels, maar wel heel veel verschillende. Dan loop je opeens langs de blokker heen, en een paar meter verder loop je langs een Chanel winkel. Het leuke aan Aruba en Oranjestad vind ik, dat je de weg niet kwjit kan raken op Aruba. Elke weg komt weer uit in Oranjestad. Ook zijn er typisch Nederlandse restaurantjes en cafés te vinden waar je een broodje kroket of bitterballen kunt bestellen! Oranjestad ziet er verder niet erg Nederlands uit. De huisjes hebben een typisch Caribische uitstraling: veel heldere kleuren en pasteltinten. Langs de waterkant loopt een boulevard waaraan een paar pleinen en winkelstraten gebouwd zijn.

Eten en drinken

Er zijn veel restaurants in Oranjestad en natuurlijk de fast-food restaurants (sbarro, wendy's, mac donalds, subway, pizzahut) Ook buiten het centrum zijn restaurants te vinden waar je Arubaanse gerechten kunt bestellen. Een typisch Antilliaans gerecht is Funchi, dat is een mengsel van Maisgriesmeel, water, zout en boter. Er wordt over het algemeen meer vis dan vlees gegeten en de soep is populair.


Wellness

Holiday Inn SunSpree Resort is gelegen aan Aruba’s Palm Beach. De Intermezzo Spa biedt diverse behandelingen aan zoals onder meer massages en facials. Er zijn ook romantische behandelingen mogelijk voor twee personen tegelijkertijd in dezelfde ruimte. In het Holiday Inn Sunspree Resort is het heerlijk relaxen in de whirlpool of sauna.

De mensen op Aruba.

De mensen op Aruba zijn vriendelijke en gastvrije mensen, die trots zijn op hun land wat nagelaten is door de Nederlanders, Spanjaarden, Portugezen en Zuid – Amerikaanse Indianen. Ze zorgen ervoor dat de toeristen op Aruba het goed naar hun zin hebben.

Duikcentra

Duiken in Aruba is vooral bekend van de scheepswrakken en de interessante koraalvormingen die waterkoninkrijk Aruba overheersen. Het grootste deel van Aruba's duikplaatsen liggen langs de beschermde westelijke en zuidelijke kusten, en op een korte afstand vanaf de hotels op Palm Beach. De duikgebieden zijn rijk aan exotische zeedieren, zoals; papegaai vissen, moray palingen, zeeroggen, barracuda's enz.

Diving Hotspots op Aruba;


-Californië scheepswrak- Dit wrak wordt omringd door grote koraalvormingen en een overvloed aan tropische vissen. Deze duiklocatie is slechts geschikt voor gervorderde duikers, wegens verraderlijke stromingen. Het wrak is bijna 100 jaar oud.

-Arashi Reef- Een fantastisch rif voor beginners. Vliegtuigdelen van een neergestorte Lodestar van Lockheed zijn verspreid onderwater. Mooie koraalplateaus, papegaai en andere tropische vissen langs het vliegtuigwrak maken van deze plaats een perfecte duikplek

-Atilla Wreck- Atilla Wreck wordt in de plaatselijke volksmond het ,,Schip van het Spook" genoemd. Dit Duitse gloednieuwe vrachtschip werd tegelijkertijd met het binnenvallen van de Duitsers in Nederland op 10 mei, 1940 tot zinken gebracht. Het grootste wrak in de Caraïben is 120 meter lang en is een zeer populaire duikplek op Aruba.

-Pedernales- Het duikparadijs voor een beginner, een combinaties van grote stukken van een wrak verpreidt tussen koraalvormingen. Wat van het wrak nog perfect te zien is zijn de slaapcabines, toiletten enz. Evenals het pijpleiding systeem van deze olietanker is nog perfect te zien. In 1942 tijdens Wereldoorlog ll werd deze tanker door een Duitse onderzeeër getorpedeerd.

-Harbour Reef- Wordt beschreven als een een > Superduik. Geleidelijk dalend door prachtige vormingen van hard en zacht koraal aan een oude boot, waar een onderwaterparadijs op uw aankomst wacht. Als u geluk heeft kunnen de papegaai vissen en roggen worden gezien. Een favoriet voor velen en zeer goede fotografie kansen.

Culturele evenementen

Zoals wij vuurwerk gebruiken om het nieuwe jaar in te luiden, op Aruba weet iedereen dat het middernacht is als de gitaar "rasp" , de accordeon en drums van de "Dande Groep" horen. Muziek speelt bij alles een grote rol bij festiviteiten op Aruba. Vooral tijdens carnaval, dat op Aruba maar liefst een maand duurt. Iedereen kent de beelden van het Braziliaanse carnaval. Het Arubaanse doet hier zeker niet voor onder! De kostuums zijn waanzinnig!

Musea

Net zoals het eiland, zijn ook de musea klein en intiem. Ze geven een goed beeld van de oude culturen en het koloniale verleden. Maar tegelijkertijd laten ze ook zien dat Aruba een duidelijke eigen cultuur heeft, ondanks alle toeristische invloeden van buitaf.

Fort Zoutman / Willem lll toren in Oranjestad - Het historisch museum van Aruba onderzoekt en onderhoudt het erfgoed van Aruba. Alle vondsten en plaatsen worden zorgvuldig onderhouden. Dit museum is eind 2008 gevestigd op een nieuwe locatie.

Munten museum - Dit museum bevat meer dan 40.000 munten en bankbiljetten uit meer dan 400 landen. Je vindt hier antieke munten uit het Romeinse Rijk en de Chinese keizerrijk, maar ook andere betaalmiddelen die in Japanse concentratiekampen werden gebruikt.

Archeologisch museum - Voorwerpen uit Aruba's Indiaanse verleden laten je de vroegere geschiedenis van het eiland zien.

Museum Arubano - Laat de pre-Europese en koloniale geschiedenis van het eiland zien.

Geldzaken.

In Aruba kun je niet met Euro's betalen. Wel met de Arubaanse Gulden en de Amerikaanse Dollar Hieronder een wisselkoers: Euro € 1,00 Arubaanse Gulden U krijgt: 2,34 Euro € 1,00 Amerikaanse Dollar U krijgt: 1,31

Taal

Nederlands en Papiamento zijn de officiële talen op Aruba. De meeste Arubanen spreken ook goed Engels en Spaans. Pas in 2003 is Papiamento, naast het Nederlands, erkend als officiële taal! Papiamento is de oorspronkelijke taal van Aruba en wordt verder alleen op Bonaire en Curaçao gesproken. Je zou kunnen zeggen dat Papiamento is, zoals de Arubanen zijn: open en vriendelijk!

Geschiedenis

Aruba heeft een rijke historie. Er zijn nog steeds rotstekeningen te vinden die gemaakt zijn door de oorspronkelijke bewoners, de Indianen. Ook zijn de sporen nog zichtbaar van de eerste Europeanen die aan land kwamen, evenals alle gebruiken en gewoontes die andere inwoners in de loop der eeuwen hebben achtergelaten. Dit heeft ertoe geleidt dat Aruba een bijzonder gastvrij en multucultureel eiland is. Verleden en heden, tradities en moderne invloeden, cultuur en natuur lopen door elkaar heen. Je zult de contrasten vinden ontdekken in de kleine dingen. In Oranjestad vind je prachtige koloniale panden, vlak naast moderne architectuur. Geniet van de prachtige stranden maar vergeet ook het binnenland zeker niet voor de diversiteit.

Stranden, hotels en uitgaan

Strand

Palm Beach ("bounty-strand") en Eagle Beach, zijn de twee mooiste witte stranden van het Crabische gebied. Elke zijn ze ongeveer 30m breed en kilometers lang. Verder vind je er veel moderne hotels en is er een bruisend nachtleven met veel verschillende bars en restaurants, en niet te vergeten de 11 casino’s waarvan enkele altijd open zijn.

Overnachten

Aruba is een prachtig eiland om op vakantie te gaan. Het staat er vol van hotels, zowel laag als hoogbouw Talrijke laagbouwhotels zijn gezellig ingericht, hebben prachtige zwembaden en bieden uitstekende service. De hoogbouwhotels zijn weelderig ingericht, geven uitstekende service en zorgen voor onbeperkt comfort. Wenst u iets meer, dan heeft Aruba luxe privé- eigendommen, helemaal afgelegen en met privé- strand voor u. Villa’s zijn ideaal voor groepen, in het bijzonder groepen die bepaalde activiteiten (zoals windsurfen) willen doen.

De feestdagen op Aruba

 • 1 Januari - Nieuwjaarsdag.
 • 25 Januari - Betico Croes Dag.
 • 22 t/m 24 Februari - Carnaval.
 • 18 Maart - Aruba dag.
 • 10 April - Goede Vrijdag.
 • 12 & 13 April - Pasen.
 • 30 April - Koninginnedag.
 • 1 Mei - Dag van de Arbeid.
 • 21 Mei - Hemelvaartsdag.
 • 5 December - Sinterklaas.
 • 25 & 26 December - Kerstmis.
 • 31 December - Nieuwjaar.
 • Aruba: Belangrijk om te weten

Reistips

 • De vluchtduur naar Aruba is ongeveer 9 uur.
 • Op Aruba kunt u een auto (min, 3 jaar in bezit van een rijbewijs), brommer of scooter huren. Voor auto’s geldt een min, leeftijd (23 jaar).
 • Als je op vakantie gaat naar Aruba, let dan goed op de volgende dingen:
 • Dat als je aankomt in je hotel, dat je je koffer controleerd. Of alles aanwezig is.
 • Stop al je dierbare spullen in de kluis op je hotelkamer.
 • Controleer je kamer op diefstal (kleding, sieraden etc.).
 • Als je weer je koffer inpakt voor de terug reis, en daarna nog wat gaat eten/drinken. Controleer voordat je op het vliegveld aankomt of er geen spullen in je koffer zijn gestopt (drugs, illegale spullen) .
 • Het klinkt misschien raar, maar je word er niet altijd op gewaarschuwd. In grotere hotels geven ze het soms aan, om dit beter in de gaten te houden ivm personeel.
 • Ik zeg nu niet dat het vaak gebeurd, of alleen in Aruba.

Nu denk je misschien vast, ik vertrouw het wel. Totdat je op het vliegveld aankomt en je hebt misschien drugs in je koffer. Dus controleer ALTIJD je koffer voordat je vertrekt. Deze reistip is altijd handig als je in het buitenland op vakantie gaat.

Vervoer

 

Navigatie: Steden en dorpen in Aruba
Nog geen gegevens.
Afkomstig van WereldPagina.nl, de ideale Reisgids. "http://www.wereldpagina.nl/index.php?title=Aruba&oldid=248377"

  

 
Kaart Aruba

Klik hier voor een kaart van de regio.

Warning: mysql_fetch_array(): 861 is not a valid MySQL result resource in /var/www/vhosts/wereldpagina.nl/httpdocs/skins/SGuMax.php on line 453
Deze pagina is het laatst bewerkt op 27 sep 2011 om 10:12 door Wereld. Eerdere bijdragen van Karlyn, Jené, Mariëlle, Carry, Bertus, Iris, Steffanie Arends en carien bos en auteurs 195.169.90.1, Pepperbot en Maren.