Arosa

Ga naar: navigatie, zoeken
Arosa

Arosa ligt aan het einde van het Schanfiggdal in Graubünden, Zwitserland. Het gebied wordt door zijn ligging buitengewoon royaal door de zon verwend en door de wind ontzien.

De vakantieklassieker is sinds 1877 een bekend en geliefd alpien kuuroord voor klimatotherapie met gematigde prikkelfactoren. De zon schijnt er gemiddeld zo'n acht tot twaalf uur per dag.

Menu

Arosa in de winter

Gelegen op 1800 m presenteert Arosa zich als gegarandeerd sneeuwzekere en rustige vakantieplaats met een gezinsvriendelijk skigebied. 40 kilometer winterwandelweg voeren naar gezellige hutten. Nog knusser is een rit per koets door het besneeuwde landschap. Van het royale bergontbijt tot aan de romantische afdaling bij maneschijn wordt de gasten een gevarieerd evenementenprogramma geboden, waarbij sport en plezier elkaar aanvullen.

Wie op vakantie hoofdzakelijk ontspanning zoekt, profiteert van het grote wellness-aanbod. Het unieke humor-festival en andere attractieve evenementen bieden vrolijk amusement en geven verveling geen kans. Nu boeken. Lollipop-arrangementen. Voor gezinnen in speciale kindervriendelijke hotels, kinderopvang met animatieprogramma, kinderskischool en nog veel meer.

Arosa in de zomer

De Schiesshorn

Door de ligging in een open keteldal is Arosa erg zonnig en heeft het geen last van sterke winden. Bovendien is de lucht erg schoon doordat er geen doorgaand verkeer is. Mede hierdoor is Arosa al sinds 1877 een bekend kuuroord dat geschikt is voor klimatotherapie.


Ook voor de actievere vakantieganger biedt Arosa volop mogelijkheden. Het gebied beschikt over 200 km afwisselende wandelpaden. Vanuit Davos is er zelf een meerdaagse wandeltocht mogelijk die via Arosa naar Lenzerheide voert. Voor de mountainbiker biedt Arosa 50 km mountainbike routes. Bij meerdaagse wandel- en fietstochten is er de mogelijkheid om de bagage apart te laten vervoeren tussen de verschillende tussenstations.

Wandelen met geiten

In Arosa is het mogelijk om wandeltochten te maken met een bijzondere reisgenoot; een geit. Kinderen zien geiten niet alleen als lastdier maar ook als metgezel met een sterk gevoel voor avontuur. Geiten zijn daarom de ideale dieren om op unieke wijze nieuwe ervaringen in de natuur op te doen. Geiten kunnen ook zorgen voor een aangename wandeling zonder rugzak. Arosa beschikt namelijk over speciaal getrainde pakgeiten waarmee dagtochten of meerdaagse trekkingstochten in de omgeving van Arosa gemaakt kunnen worden.


Met dank aan

De eerste versie van deze teksten over Zwitserland is afkomstig van Zwitserland Toerisme

Zwitserland Toerisme

 

Navigatie: Steden en dorpen in Arosa
Nog geen gegevens.
Afkomstig van WereldPagina.nl, de ideale Reisgids. "http://www.wereldpagina.nl/index.php?title=Arosa&oldid=218648"

  

 
Kaart Arosa

Klik hier voor een kaart van de regio.

Warning: mysql_fetch_array(): 1306 is not a valid MySQL result resource in /var/www/vhosts/wereldpagina.nl/httpdocs/skins/SGuMax.php on line 453
Deze pagina is het laatst bewerkt op 23 nov 2010 om 12:28 door Wereld. Eerdere bijdragen van hedy en auteurs Pepperbot, Maren en 82.75.173.51.