Armenië

Ga naar: navigatie, zoeken
Armenië

Armenië is een land in Azië, maar mensen denken vaak dat het tot Europa behoort. Op slechts 4 uurtjes vliegen vanaf Amsterdam is Yerevan gelegen, de bruisende – en groene hoofdstad van Armenie. De buurlanden zijn Georgie, Turkije, Iran en Azarbadjan. Alhoewel de temperatuur overdag gedurende de zomer 40 graden aangeeft, is het gezien de bijna ontbrekende vochtigheidsgraad, niet heet te noemen. In de winter kan men er wintersporten.

Menu

Waarom er naar toe?

Voor een prikkie eet en drink je gezond en smakelijk in Armenie. In moderne auto’s tot aan oude Wolga auto’s toe rijden de mensen af en aan. Een heerlijke plek om te zijn in Yerevan is het waterorgel, die bijna elke avond zijn kleurrijke fonteinen doet opspuiten met begeleiding van licht klassieke tot moderne muziek. Duizenden jonge en oude mensen slaan bijna dagelijks dit spektakel gade.


Sinds het jaar 301 is de staatgodsdienst Apostolisch Christelijk. In het land kan men vele kloosters en kerken zien en bezoeken. De een nog mooier dan de andere.


De natuur is zeer afwisselend. Hoge groene bergen, dorre bergkammen, laagvlakten, allemaal niet alleen indrukwekkend maar ook mooi om te zien. Men maakt er heerlijke cognac en wijn.


In het hoogste blauwe meer van Europa kan men heerlijk watersporten. De naam van het meer is Sevan. In Armenie zijn de oudste leren schoenen ooit door mensen gemaakt gevonden. In een hol in de bergen zijn archelologen bezig met veel meer opgravingen en hopen nog meer bodemschatten uit een ver verleden te vinden.


Het land is heel erg gastrij en veilig. Gedurende de nacht gewoon op straat wandelen zonder door vervelende mensen gestoord te worden. Waar vind je dat. Natuurlijk in Armenie. Armenie heeft de toerist veel te bieden.

Favoriete gebieden

De leukste steden

Dit moet je zeker niet missen

Werelderfgoed

Reistips

     

Navigatie: Regio's in Armenië
Nog geen gegevens.
Afkomstig van WereldPagina.nl, de ideale Reisgids. "http://www.wereldpagina.nl/index.php?title=Armeni%C3%AB&oldid=251562"

  

 
Kaart Armenië

Klik hier voor een kaart van de regio.

Warning: mysql_fetch_array(): 946 is not a valid MySQL result resource in /var/www/vhosts/wereldpagina.nl/httpdocs/skins/SGuMax.php on line 453
Deze pagina is het laatst bewerkt op 3 jul 2012 om 13:40 door Wereld. Eerdere bijdragen van Karlyn en auteurs Maren en 84.29.17.228.