Antwerpen

Ga naar: navigatie, zoeken
Antwerpen Grote Markt

De provincie Antwerpen is vanzelfsprekend de provincie waar de stad Antwerpen in ligt. De provincie ligt ten oosten van de provincie Oost-Vlaanderen, ten noorden van de provincie Vlaams-Brabant en ten westen van de provincie Limburg.

Als u op zoek bent naar een vakantiehuisje in de provincie Antwerpen kunt u zeker terecht in Mol, Bornem, Essen en Herselt.

Nog tot in de 17de eeuw werd Antwerpen vaak als Hantwerpen geschreven. Geen wonder, want volgens een oude sage hoorde het ook zo. Volgens die sage werd de Scheldebocht rond het begin van onze tijdrekening beheerst door de reus Druoon Antigoon, die een zware tol eiste van elke voorbijvarende schipper. Wie niet wilde betalen, hakte hij een hand af. Maar aan dat gruwelijke gebruik kwam een einde toen een Romeinse soldaat, Silvius Brabo, de reus doodde, hem prompt een hand afhakte en ze in de Schelde wierp. Vandaar: Hantwerpen. De H verdween, Antwerpen bleef.


 

Navigatie: Steden en dorpen in Antwerpen

Antwerpen, Antwerpen (Stad), Deurne (Antwerpen), Mechelen (België), Turnhout, Winenne, Wuustwezel,

Afkomstig van WereldPagina.nl, de ideale Reisgids. "http://www.wereldpagina.nl/index.php?title=Antwerpen&oldid=253895"

  

 
Deze pagina is het laatst bewerkt op 12 apr 2013 om 09:46 door Wereld. Eerdere bijdragen van Karlyn, daan, Carry, Anne, Karlijn, Bertus en Vera en auteurs Pepperbot en 82.75.174.21.