Anne Frank Huis

(Doorverwezen vanaf Anne Frank Museum)
Ga naar: navigatie, zoeken
Het Anne Frank Huis

Het Anne Frank Huis is een museum in Amsterdam waar de bezoekers de mogelijkheid krijgen zich persoonlijk in te leven bij wat zich op deze plek heeft afgespeeld.

De onderduikruimtes in het achterhuis zijn door grondige conservering in authentieke staat behouden gebleven. De kamers in het achterhuis zijn leeg, want de meubels zijn meteen na de arrestatie weggehaald. In het achterhuis worden bewaard gebleven documenten en voorwerpen van de acht onderduikers tentoongesteld.

Menu

Het voorhuis

Het voorhuis, de werkplek van de helpers en het voormalige kantoor van Otto Frank, is teruggebracht in de sfeer en stijl van de onderduikperiode. Daarmee krijgen bezoekers de mogelijkheid zich persoonlijk betrokken te voelen bij wat zich op deze plek heeft afgespeeld. Het verhaal wordt verteld aan de hand van citaten uit het dagboek van Anne Frank. De inrichting bestaat uit originele voorwerpen, documenten en foto's die het persoonlijke verhaal van de onderduik en de deportatie naar de kampen versterken. Drie korte films plaatsen het persoonlijke verhaal in een historische context.

Naast het historische pand

Het oude pand aan de Prinsengracht 265, naast het voormalige kantoor van Otto Frank, is gerenoveerd. Hier wordt informatie gegeven over het dagboek en de betekenis ervan. Het originele eerste dagboek van Anne Frank wordt permanent getoond.

De nieuwbouw

De nieuwbouw van het museum huisvest een actuele tentoonstelling, een cd-rompresentatie, een zaal voor de ontvangst van schoolgroepen, een museumboekwinkel en een museumcafé.

Website

Afkomstig van WereldPagina.nl, de ideale Reisgids. "http://www.wereldpagina.nl/index.php?title=Anne_Frank_Huis&oldid=218445"

  

 
Kaart Anne Frank Huis

Klik hier voor een kaart van de regio.

Warning: mysql_fetch_array(): 942 is not a valid MySQL result resource in /var/www/vhosts/wereldpagina.nl/httpdocs/skins/SGuMax.php on line 453
Deze pagina is het laatst bewerkt op 23 nov 2010 om 12:17 door Wereld. Eerdere bijdragen van Karlyn, Anne en Bertus en auteurs Pepperbot en 82.75.174.21.