Andouille

Ga naar: navigatie, zoeken
Andouille uit Louisiana

De andouille van Le Val d’Ajol geniet sinds 1984 genoeg bekendheid om als gedeponeerd handelsmerk op de markt te mogen.

Deze worst is gemaakt van gekruide varkensrug en ingewandvlees en wordt kortstondig gerookt. De worst wordt koud bij de borrel gegeten, maar ook warm in een flap van bladerdeeg. Vandaag wordt de andouille nog op traditionele wijze bereid door vijf slagers in Le Val d’Ajol, eigenaren van het handelsmerk. Ze verkopen ongeveer 200 ton worst per jaar. Sinds 1831 wordt jaarlijks op de derde maandag in februari het Worstenfeest gehouden, ter ere van deze oerdegelijke specialiteit.

Afkomstig van WereldPagina.nl, de ideale Reisgids. "http://www.wereldpagina.nl/index.php?title=Andouille&oldid=235582"

  

 
Deze pagina is het laatst bewerkt op 2 dec 2010 om 12:39 door Wereld.