Andere vormen van wintersport in Rhône-Alpes

Ga naar: navigatie, zoeken
Snowboarden

In de Franse Alpen zijn alle vormen van wintersport mogelijk: surf, snowboard, mogul, speedski, sneeuwscooters, enz. De regio Rhône-Alpes is een waar paradijs voor liefhebbers van extreme en ongewone sensaties. De regio Rhône-Alpes speelt een voortrekkersrol op het gebied van snowsurf en speedski maar respecteert eveneens de terugkeer naar de bron met de telemark - een Noorse traditie die vernieuwd is en nu is overgenomen door de bewoners van de Alpen - en de nieuwe vormen als freestyle en freeride, die sinds tien jaar populair zijn dankzij de topprestaties van Edgar Grospiron, die in La Clusaz is geboren en olympisch kampioen is.


Sneeuwschoenen en sledehonden

Er zijn veel formules voor een verblijf met trektochten op sneeuwschoenen. In de Vercors en de Chartreuse kunnen trektochten op sneeuwschoenen individueel worden gemaakt of onder leiding van een ervaren gids die graag zijn kennis van de natuur deelt met de wandelaars. Trektochten op sneeuwschoenen zijn ideaal om ongerepte plekjes van Les Bauges te ontdekken of minder bekende hoekjes in de Vanoise; dé gelegenheid voor onvergetelijke avonturen. De bergen ontdekken tijdens een tochtje met sledehonden is eveneens ongewoon en natuurliefhebbers zijn verzekerd van een veelvoud aan plezier. De Vercors en de Chartreuse zijn ruig en rijk en zijn een ideaal decor om te ervaren hoe heerlijk een sledetocht is. U kunt ook de grote wedstrijden bijwonen die elk jaar in onze bergen worden gehouden

Met dank aan

Logo Rhône Alpes

Rhône Alpes Tourisme


  

 
Deze pagina is het laatst bewerkt op 23 nov 2010 om 12:15 door Wereld. Eerdere bijdragen van hedy, Karlyn en Vera en auteurs Pepperbot en Maren.