Alaska

Ga naar: navigatie, zoeken
Alaska

Alaska is één van de meest westelijk gelegen staten van de Verenigde Staten, grenst in het oosten aan Canada en is verder omringd door de Grote en Arctische Oceaan. Alaska meet bijna 1.5 miljoen vierkante kilometer en is daarmee even groot als de Benelux, Frankrijk en Spanje samen. Toch wonen er maar 800.000 mensen en de meeste inwoners wonen dichtbij de grootste stad Anchorage, of hoofdstad Juneau. Alaska is bergachtig en woest en heeft nauwelijks een wegennet. Het meeste vervoer gaat door de lucht en over zee. Temperaturen schommelen van 23 graden Celsius in de zomer tot -30 graden Celsius in de winter.


In Alaska kunnen trips worden gemaakt naar de ijsberen die daar rondstruinen. Gereisd wordt in kleine groepjes zodat de deelnemers de kans krijgen de schoonheid van de fauna in deze unieke gebieden echt te beleven en lang bij zich te houden.

Tips

  • Lekker shoppen in Alaska, want je betaalt geen belasting.
  • In de stad Anchorage leven ruim 1.500 rendieren.
  • In een straal van 80 kilometer rond Anchorage liggen 60 gletsjers.
  • Alaska heeft 23 nationale parken. 7 daarvan behoren tot de

10 grootste in de VS.

  • Een op de 85 Alaskanen heeft een vliegbrevet
  • In Alaska gaat de zon één keer per jaar, 85 dagen lang niet onder

 

Navigatie: Steden en dorpen in Alaska

Anchorage,

Afkomstig van WereldPagina.nl, de ideale Reisgids. "http://www.wereldpagina.nl/index.php?title=Alaska&oldid=254051"

  

 
Kaart Alaska

Klik hier voor een kaart van de regio.

Warning: mysql_fetch_array(): 351 is not a valid MySQL result resource in /var/www/vhosts/wereldpagina.nl/httpdocs/skins/SGuMax.php on line 453
Deze pagina is het laatst bewerkt op 15 mei 2013 om 12:30 door Wereld. Eerdere bijdragen van Anne, Karlijn en Eefje de Vos en auteurs Pepperbot.