Aigues-Mortes

Ga naar: navigatie, zoeken
Aigues-Mortes

Aigues-Mortes is een prachtig versterkte vestingstad. Aigues-Mortes heeft een historische kern en ligt in het uiterste zuiden van Frankrijk. Aigues-Mortes is ontstaan in de 13e eeuw, in de tijd der kruistochten. Diverse oude kenmerken zijn nog terug te vinden in de stad, zoals de oude torens, prachtige stadspoorten en de omwalling. Deze kenmerken zijn echt een bezichtiging waard. Daarnaast valt er nog meer te zien in Aigues-Mortes. Zo heeft de stad een oude kerk, de Notre-Dame-des-Sablons. Dit is van oorsprong een Gotische kerk en deze trekt jaarlijks nog altijd veel toeristen. Aigues-Mortes is al met al het bezichtigen zeker waard. U krijgt het gevoel dat u in terugkeert naar de Middeleeuwen wanneer u door de oude vestingstad loopt.

Afkomstig van WereldPagina.nl, de ideale Reisgids. "http://www.wereldpagina.nl/index.php?title=Aigues-Mortes&oldid=218133"

  

 
Kaart Aigues-Mortes

Klik hier voor een kaart van de regio.

Warning: mysql_fetch_array(): 976 is not a valid MySQL result resource in /var/www/vhosts/wereldpagina.nl/httpdocs/skins/SGuMax.php on line 453
Deze pagina is het laatst bewerkt op 23 nov 2010 om 12:02 door Wereld. Eerdere bijdragen van Karlyn.