Agios Nikolaos (Kreta)

Ga naar: navigatie, zoeken
Agios

Agios Nikolaos is een havenstad op het Griekse eiland Kreta. Het ligt in het oosten van het eiland, ten oosten van de hoofdstad van het eiland, Heraklion aan de Middellandse Zee. Het stadje heeft ongeveer 19.000 inwoners.

Midden in het stadje ligt een klein meertje dat volgens de plaatselijke bevolking bodemloos is. Het meertje is sinds het einde van de 19de eeuw door een klein kanaaltje met zee verbonden. Het binnenmeer komt aan zijn water door onderaardse zoeterwaterbronnen, en is ontstaan door een bodem-verschuiving. De verbinding met de zee is later aangelegd, zodat het water wat meer stroomde.

Agios

Het meer is omringd door vele tavernes met terrasjes aan het water. Via een trap kun je naar boven, en om het meer heen lopen. In de omgeving ligt onder andere Spina Longa, het vroegere Lepra eiland. Tegenwoordig is het een toerische trekpleister.

Verder zijn op Kreta talrijke archeologische vindplaatsen met als hoogtepunt die van het Paleis van Knossos. Helemaal in het westen van Kreta ligt de beroemde Samaria kloof die uiteindelijk na 16 kilometer bij zee uitkomt.

Afkomstig van WereldPagina.nl, de ideale Reisgids. "http://www.wereldpagina.nl/index.php?title=Agios_Nikolaos_(Kreta)&oldid=218104"

  

 
Kaart Agios Nikolaos (Kreta)

Klik hier voor een kaart van de regio.

Warning: mysql_fetch_array(): 1341 is not a valid MySQL result resource in /var/www/vhosts/wereldpagina.nl/httpdocs/skins/SGuMax.php on line 453
Deze pagina is het laatst bewerkt op 23 nov 2010 om 12:00 door Wereld. Eerdere bijdragen van hedy.