Saint Hilaire

(Doorverwezen vanaf Abdij van Saint Hilaire)
Ga naar: navigatie, zoeken
Saint Hilaire

Vlakbij Limoux (12 km) werd deze versterkte benedictijnse abdij in de 8ste eeuw gesticht. Romaanse kerk (einde 12de eeuw). In een zijkapel staat een gotisch witmarmeren schrijn (13de eeuw) met het grafmonument waarop het martelaarschap van Saint Sernin eerste bisschop van Toulouse staat. Deze sarcofaag werd door de beroemde Meester van Cabestany gemaakt, die in de hele Languedoc veel verfijnde kunstwerken op zijn naam heeft staan. Zij bezit ook een gotisch klooster van de 14de eeuw.


In 1531 vonden benedictijner monniken van Saint Hilaire de methode uit om wijn op de fles te laten nagisten. De « Blanquette de Limoux » is daarmee de oudste mousserende wijn van de wereld.

Met dank aan

Comité Départemental du Tourisme de l’Aude
Comité Départemental du Tourisme de l’Aude
Afkomstig van WereldPagina.nl, de ideale Reisgids. "http://www.wereldpagina.nl/index.php?title=Saint_Hilaire&oldid=231211"

  

 
Kaart Saint Hilaire

Klik hier voor een kaart van de regio.

Warning: mysql_fetch_array(): 977 is not a valid MySQL result resource in /var/www/vhosts/wereldpagina.nl/httpdocs/skins/SGuMax.php on line 453
Deze pagina is het laatst bewerkt op 23 nov 2010 om 22:27 door Wereld. Eerdere bijdragen van hedy, Karlyn, Gido en Vera en auteurs Pepperbot en Maren.